Over mij
banner over mij
blauwdruifje

Over de maker

Over Yvonnerups

Yvonne de Jong bedacht, ontworp en bouwde de website stinsenplanten.nl als opdracht voor het keuzevak webdesign. Zij koos dit verbredende vak binnen het kader van de HBO-opleiding Bos -en Natuurbeheer aan de hogeschool Inholland in Delft.

Natuur en dieren hebben Yvonne's hart altijd gehad. In 2000 ging zij de opleiding Paardenhouderij & Management volgen. In dit jaar begon zij ook met wielrennen, wat zij enkele jaren op nationaal niveau heeft gedaan in de yvonne op trektochtvorm van (enkele) wedstrijden. Twee jaar later verliet zij deze opleiding met een diploma. Na andere opleidingen en werk op het gebied van wielrennen, besloot zij uiteindelijk om Bos -en Natuurbeheer te doen.

Nu, enkele jaren later heeft zij ervaring met natuurbeheer door stages op Landgoed Elswout (Staatsbosbeheer) en bij het Bialowieza National Park in Polen (zie www.bpn.com.pl). Zij specialiseerde zich tijdens de opleiding in Ecotourism en ontwikkelde een sterk verlangen om de natuur te delen door middel van natuureducatie. Zij volgt daarom een natuurgidscursus bij het IVN (www.ivn.nl).

Waarom stinsenplanten?

Yvonne: "Het idee van het onderwerp stinsenplanten lag vrij voor de hand. Ik heb in het eerste jaar van mijn studie stage gelopen op landgoed Elswout in Overveen. ik schreef teksten voor een website en inventariseerde stinsenplanten. Bovendien is over andere onderwerpen al veel geschreven, terwijl informatie over stinsenplanten vrij moeilijk te vinden is, en vaak gedateerd. Ik wilde een nuttige en leuke website maken met nieuwe dingen, die overzichtelijk is vormgegeven." yvonne in vilnius

Meer over Yvonne

De liefde voor Natuur, paarden en fietsen zijn dingen die haar leven kenmerken. Met paarden is zij bezig in de vorm van o.a. natural horsemanship en western. Met fietsen is zij nu nog op een recreatieve manier bezig met af en toe een wedstrijdje. Mensen de wondere wereld van de natuur laten ontdekken, vind zij een van de leukste aspecten van haar vakgebied.

Meer weten over Yvonne? Kijk op www.yvonneroep.nl

Naar boven